Zgodnie z
obietnicą zamieszczamy wideorelację z ostatnich warsztatów kulinarnych i
życzymy miłego oglądania. W rolach głównych zobaczycie: dwie Dominiki, Ewę, Laurę, Martę, Paulę i Wiktorię z klasy 1f. Nad frytkownicą i nagrywaniem warsztatów czuwała pani Magda, nauczycielka języka hiszpańskiego. Gościnnie występują także Weronika z gazetki szkolnej "Merkuriusz Gimnazjalny" wraz z koleżanką, które zbierały materiał do artykułu o naszych warsztatach.
Zachęcamy do wypróbowania przepisu na ROSQUILLAS DE ANÍS!
Oto potrzebne składniki:
Oto potrzebne składniki:
·
3
jajka
·
200 g
cukru
·
500 g
mąki
·
50 g
likieru anyżowego
·
100 g
oleju
·
2-3 łyżeczki
proszku do pieczenia
Poniżej
możecie zobaczyć filmik, na którym hiszpańska blogerka kulinarna pokazuje, jak
przygotować ROSQUILLAS. Zdradzimy Wam jeszcze nasz tajny składnik, którego nie
ma na filmiku, a który znacznie wzbogaca smak i aromat ciasteczek. Jest to starta
skórka z 1 cytryny i z 1 pomarańczy, którą należy dodać do ciasta. Na wideorelacji
z naszych warsztatów kulinarnych widać, jak ucieramy skórkę z pomarańczy...
Gotowe rosquillas można posypać cukrem pudrem, albo obtoczyć w zwykłym cukrze.
Wszystkim, którzy zdecydują się na przetestowanie tego przepisu życzymy SMACZNEGO!
Gotowe rosquillas można posypać cukrem pudrem, albo obtoczyć w zwykłym cukrze.
Wszystkim, którzy zdecydują się na przetestowanie tego przepisu życzymy SMACZNEGO!
No hay comentarios:
Publicar un comentario