viernes, 27 de marzo de 2015

Rosquillas de anís (ES)

Zgodnie z obietnicą zamieszczamy wideorelację z ostatnich warsztatów kulinarnych i życzymy miłego oglądania. W rolach głównych zobaczycie: dwie Dominiki, Ewę, Laurę, Martę, Paulę i Wiktorię z klasy 1f. Nad frytkownicą i nagrywaniem warsztatów czuwała pani Magda, nauczycielka języka hiszpańskiego. Gościnnie występują także Weronika z gazetki szkolnej "Merkuriusz Gimnazjalny" wraz z koleżanką, które zbierały materiał do artykułu o naszych warsztatach. 


Zachęcamy do wypróbowania przepisu na ROSQUILLAS DE ANÍS!
Oto potrzebne składniki:

·         3 jajka
·         200 g cukru
·         500 g mąki
·         50 g likieru anyżowego
·         100 g oleju
·         2-3 łyżeczki proszku do pieczenia

Poniżej możecie zobaczyć filmik, na którym hiszpańska blogerka kulinarna pokazuje, jak przygotować ROSQUILLAS. Zdradzimy Wam jeszcze nasz tajny składnik, którego nie ma na filmiku, a który znacznie wzbogaca smak i aromat ciasteczek. Jest to starta skórka z 1 cytryny i z 1 pomarańczy, którą należy dodać do ciasta. Na wideorelacji z naszych warsztatów kulinarnych widać, jak ucieramy skórkę z pomarańczy... 

Gotowe rosquillas można posypać cukrem pudrem, albo obtoczyć w zwykłym cukrze.
Wszystkim, którzy zdecydują się na przetestowanie tego przepisu życzymy SMACZNEGO!


No hay comentarios:

Publicar un comentario